Klicka på bilden för att stänga den

Klicka på bilden för att stänga den
Klicka på bilden för att stänga den

Entrén

Husets entré med ingång till tvättstuga, gym/bastu och våra källarförråd. Här samlas också all vår aktuella information på anslagstavlan. Från styrelsen, våra hyresgäster och dagordningen för husmöten etc.


Gym och bastu

Vårat gym är en nysatsning och under uppstart. Det finns diverse maskiner, fria vikter och ett par konditionsmaskiner, bl.a. en roddmaskin och en crosstrainer. Yoga-mattor och stretchmattor. Bastun ligger i direkt anslutning till gymmet och där finns dusch och toalett. Gymmet är öppet för alla, bastun bokas på separat lista och nycklar finns hos ”bastuklubben”.

lekrum

Lekrummet

Rummet för våra småttingar, lekrummet. Här finns det en rolig gammaldags gunga, spel och ett gäng leksaker. För de allra modigaste finns även en ribbstol och lianer i taket som delar plats med madrasserna och kuddarna i ”djungelhörnan”. En bra plats för barnkalas, eller party och disco för de större barnen, i taket sitter ett par discolampor för lite coolare belysning. Här är även husets utgång till pergolan, vilket är helt ultimat för sommarfester och grillkvällar för stora och små.


Tidningsrummet och gästrummet

Här har vi tidningsrummet, huset prenumererar på diverse vecko- och månadstidningar, Länstidningen och Dagens Nyheter. Här finns soffor och fåtöljer för en avslappnad stund med en kopp kaffe och en intressant tidning, eller varför inte en bok från vårat ”mini”-bibliotek? Intill tidningsrummet ligger också husets gästrum, där det finns två stycken våningssängar för kvarsovande gäster. Rummet bokas på listan utanför dörren och nyckeln hämtas hos den ansvariga. All info finns på bokningslistan.

Festvåningen

Högst upp ligger vårt allmänna utrymme som man skulle kunna kalla för vår festvåning. Här finns bord och stolar att ställa ut vid stora kalas, bestick, tallrikar och glas. Nyligen installerades en köks-avdelning med bra köksbänkar, avlastningsytor och diskmaskin. När vintern och kylan smyger sig på kan man tända en brasa i den öppna spisen och kura ihop sig med en bra bok i en av de underbart mjuka sofforna. Här hålls också alla våra husmöten.


Klicka på bilden för att stänga den
Klicka på bilden för att stänga den

 


Klicka på bilden för att stänga den

Klicka på bilden för att stänga den

TV-rummet och syhörnan

TV-rummet är ”under construction” och planen är att inhandla en vägg-TV så att alla som vill kan slå sig ihop och kanske titta på film, nyheterna eller varför inte en spännande fotbollsmatch, med lite popcorn och nåt gott att dricka till. En möjlighet för oss i huset att umgås tillsammans i de allmänna utrymmena. Intill detta rum ligger syrummet, där finns ett och annat för den syintresserade.


Lekplatsen

Ute i trädgården, på baksidan av huset, har vi en liten lekplats för våra småttingar. Det finns en rutschkana, gungor, sandlåda och en liten lekstuga för barnen, ligger precis bredvid pergolan vilket är toppen för grillkvällar på sommaren, eller en solig picknick i gröngräset. I trädgården finns äppelträd och vindruvor.


Klicka på bilden för att stänga den

Pergolan

Så här ser vår pergola ut på hösten, då sista trädgårdsdagen för året är avklarad. Det finns utemöbler och plats för ca 20-25 personer, 3 grillar och parasoller. Under sommartid är detta en underbar plats, med mycket blommor och vackra färger. Vindstilla och kvällssol. Här kan man verkligen njuta och känna att man har en egen uteplats, trots att man bor i lägenhet, med möjlighet till att grilla, umgås och bara njuta av sommaren med grannar och goda vänner.

 

Allt material på denna webbsida är skyddat
enligt lagen om upphovsrätt © Lergöken 2014